Pankkivalvoja

Oletko kiinnostunut analysoimaan pankkien riskejä? Meillä saat kattavan kuvan pankeista ja niiden riskien kehityksestä.

Haemme

PANKKIVALVOJAA

kehittämään riskiraportointia ja analysoimaan pankkien riskinottoa.

Tulet työskentelemään toimistossa, joka vastaa pankkien vakavaraisuusvalvonnasta ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä pankkivalvojien kanssa ja kehität välineitä, joilla pankkien riskinottoa valvotaan. Vastaat itsenäisesti riskidatan analysoinnista ja raportoinnin kehittämisestä valvonnan tarpeisiin sisältäen myös kertaluontoisten analyysien tuottamisen.

Olet suorittanut tehtävään soveltuvan korkeakoulututkinnon, ja sinulla on kokemusta riskienhallinnasta tai taloushallinnosta. Omaat näyttöä raporttien, esimerkiksi FINREP ja COREP, määrittelystä, analyysistä ja/tai testaamisesta. Odotamme sinulta käytännön kokemusta eri analyysivälineiden (esim. Excel/VBA, SQL, Power BI) käytöstä ja kehitystyöstä niitä hyödyntäen. Myös kokemus IRB- ja IFRS9-malleista katsotaan eduksi. Sinulla on hyvät yhteistyötaidot, ja osaat viestiä ja argumentoida sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. 

Pankkivalvojana olet edistämässä pankkien vakautta osana asiantuntijatiimiä. Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi saat keskustelevan asiantuntijajoukon tuen ja mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen myös kansainvälisiä verkostoja hyödyntäen.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Lindqvist, p. 09 183 5382 tai sari.lindqvist(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hakuaika alkaa: 26.07.2019 09:00Hakuaika päättyy: 25.08.2019 23:59