Neuvonantaja Finanssivalvonnan Pankkivalvontaan

Pankkivalvonta-osasto vastaa luottolaitossektorin vakavaraisuusvalvonnasta yhteistyössä Euroopan keskuspankin kanssa. Osasto valvoo luottolaitosten hallinnon luotettavuutta, riskienhallinnan menettelyjä ja riskinottoa sekä osallistuu pankkisäätelyn kehittämiseen.

Haemme Pankkivalvontaan määräaikaista (31.12.2018 saakka)

NEUVONANTAJAA

vastaamaan Euroopan Keskuspankin (EKP) valvontaneuvoston valmistelutyöstä Finanssivalvonnassa.

Valvontaneuvosto käsittelee Euroopan yhteisen pankkivalvonnan valvontapäätöksiä, jotka koskevat yksittäisiä pankkeja tai ovat laajempia valvonnan yleisiä linjauksia. Finanssivalvonnasta valvontaneuvoston jäsenenä on johtaja.

Neuvonantajana valmistelet johtajalle tärkeimmät valvontaneuvoston pankkikohtaiset päätökset, osallistut muiden päätösten valmisteluun ja koordinoit valmistelutyötä. Lisäksi osallistut Euroopan pankkiviranomaisessa EBAssa käsiteltävien asioiden valmisteluun ja tarvittaessa asiantuntijan roolissa EKP:n valvontaneuvoston kokouksiin.

Sinulla on pankkitoiminnan ja sitä koskevan sääntelyn syvällistä tuntemusta, ylempi korkeakoulututkinto ja valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat viestiä ja argumentoida oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja itsenäisen tehtäväkentän eurooppalaisen pankkitoiminnan parissa rahoitusjärjestelmän kannalta keskeisessä viranomaisessa. Tehtävässä sinulla on mahdollisuus kehittyä finanssialan asiantuntijatehtävässä osaavassa työyhteisössä.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa apulaisjohtaja Jyri Helenius, p. 09 183 5312 tai jyri.helenius(at)finanssivalvonta.fi.


Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa. Lisäksi osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Hallinnollisesti toimimme Suomen Pankin yhteydessä, päätöksenteossa olemme itsenäisiä. Fivalaisia on lähes 200, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hakuaika alkaa: 07.11.2017 08:00 Hakuaika päättyy: 03.12.2017 23:59