Johtava luottoriskiasiantuntija

Tarkastus ja sääntely -toimistoon

Finanssivalvonta

Haemme Pankkivalvonta-osastolle Tarkastus ja sääntely -toimistoon vakinaiseen virkaan

JOHTAVAA LUOTTORISKIASIANTUNTIJAA

Toimisto vastaa Finanssivalvonnan luottolaitossektorin valvottavien vakavavaraisuusvalvonnan (prudential supervision) tarkastuksista ja osallistuu luottolaitossektorin sääntelyn kehittämiseen. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä Euroopan keskuspankin pankkivalvonnan kanssa.

Johtavana luottoriskiasiantuntijana vastaat osaltasi luottolaitosten luottoriskien ja niiden hallinnan arvioinnista sekä sääntelyn ja valvontamenetelmien kehittämisestä. Arvioit kokonaisvaltaisesti vastuualueen vaikutuksia pankkien toimintaan, riskeihin ja riskinkantokykyyn sekä neuvot Finanssivalvonnan johtoa. Tehtävässä vastaat siitä, että pankkivalvontaosastolla on yhtenäinen käsitys pankkien luottoriskien ja niiden hallinnan järjestämisen tasosta ja vaatimuksista.

Ideaalihakijalta odotamme

 • vahvaa rahoitussektorin osaamista ja toiminnan tuntemusta

 • rahoitusliiketoiminnan ja sen riskienhallinnan yleistuntemusta ja kykyä muodostaa näkemystä sen haasteista

 • kykyä jäsentää ja viestiä oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista

 • vahvaa pankkien luottoriskien ja niiden hallinnan järjestämisen arvioinnin hallintaa

 • hyvää organisointikykyä, paineensietokykyä ja oma-aloitteisuutta

 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa

 • hyvää englanninkielen taitoa

Arvostamme myös pankkien luottoriskimallien ja sisäisien mallien vakavaraisuussääntelyyn liittyvää osaamista (IRB).

Ammattitaitosi rahoitussektorilta on näyttöihin ja kokemukseen perustuvaa. Vastuualueen laaja sidosryhmäyhteistyö erityisesti Euroopan keskuspankin kanssa edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Arvostamme lisäksi vahvaa käsitteellisen ajattelun taitoa, kykyä edistää asioita pitkäjänteisesti, projektinjohtamistaitoja sekä pankkeja koskevan sääntelyn tuntemusta.

Tehtävä tarjoaa

 • erittäin mielenkiintoisen ja itsenäisen asiantuntijatehtävän rahoitusjärjestelmän kannalta keskeisessä viranomaisessa

 • mahdollisuuden vaikuttaa Finanssivalvonnan toiminnan kehittämiseen sekä laajalti riskienhallinnan käytäntöihin ja toimivuuteen

 • tehtävässä menestymisen avuksi tuen asiantuntevilta kollegoilta

 • laaja-alaisen kansainvälisen vastuukentän ja erinomaiset mahdollisuudet jatkuvaan oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen

Virkasuhde on vakinainen, mutta nimitys tehtävään on määräaikainen (viisi vuotta). Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Haastattelemme hakijoita sitä mukaan, kun hakemuksia saapuu, joten kannustamme hakijoita lähettämään CV:n ja hakemuksen mahdollisimman aikaisin.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Sami Pyykönen, puhelin 09 183 5332.

Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa. Lisäksi osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Hallinnollisesti toimimme Suomen Pankin yhteydessä, päätöksenteossa olemme itsenäisiä. Fivalaisia on lähes 200, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hakuaika alkaa: 30.08.2017 08:00 Hakuaika päättyy: 30.09.2017 23:59