Lakiasiain päällikkö

Lakiasiain päällikkö johdon sihteeristöön

Johdon sihteeristö toimii Suomen Pankin ylimmän johdon esikuntana. Johdon sihteeristön Lakiasiain yksikkö vastaa keskitetysti Suomen Pankin ja sen toiminnan juridiikasta. Yksikkö osallistuu toimialaansa koskevaan EKPJ-työskentelyyn ja on mukana pankin johtokunnan sekä eurojärjestelmän päätöksentekoon liittyvässä valmistelussa.

Kiinnostaako haastava ja mielenkiintoinen tehtävä keskuspankkitoiminnan ytimessä? Onko vahvuutesi kyky tarttua asioihin ja saattaa ne päämäärätietoisesti loppuun? Haluatko olla kehittämässä ja edistämässä Suomen Pankin vaikuttavuutta eurojärjestelmän päätöksenteossa

Nykyisen lakiasiain päällikön jäädessä eläkkeelle haemme 23.10.2020 alkaen johdon sihteeristöön

LAKIASIAIN PÄÄLLIKKÖÄ

Lakiasiain päällikkö johtaa viiden henkilön yksikköä ja toimii Suomen Pankin johtokunnan ja osastojen juridisena neuvonantajana. Lainsäädäntöhankkeet ja yhteistyö ulkopuolisten oikeudellisten asiantuntijoiden ja viranomaistahojen kanssa ovat osa työtäsi. Osallistut eurojärjestelmän päätöksenteon valmisteluun ja sen kansalliseen täytäntöönpanoon sekä muuhun kotimaiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Vastaat asiantuntijayksikön toiminnasta ja sen kehittämisestä sekä Suomen Pankin compliance-toiminnosta. Raportoit johdon sihteeristön osastopäällikölle ja toimit läheisessä yhteistyössä ylimmän johdon kanssa.

 Edellytämme sinulta

  • ylempää oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa,
  • EKPJ:n, eurojärjestelmän ja keskuspankin juridiikan hyvää tuntemusta,
  • suomalaisen yhteiskunnan päätöksentekojärjestelmien ja kansainvälisten instituutioiden hyvää tuntemusta,
  • vankkaa kokemusta lainvalmistelutyöstä, sopimusoikeudellisista asioista ja henkilöstöjuridiikasta,
  • merkittävää kokemusta johtamis- ja esimiestehtävistä sekä innostavaa johtamisotetta,
  • organisointi- ja paineensietokykyä sekä aktiivista ja tavoitteellista työotetta, 
  • sujuvaa kielitaitoa (kotimaiset kielet ja englanti); muu kielitaito on eduksi.  

Tarjoamme kansainvälisen tehtävän keskuspankki- ja rahoitusmaailmassa sekä mahdollisuuden vaikuttaa Suomen Pankin ylimmän johdon lähiympäristössä.

Virkasuhde on vakinainen, mutta nimitys tehtävään on määräaikainen (viisi vuotta). Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 20) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lähetä hakemuksesi CV-tietoineen viimeistään 20.8.2020. 

Lisätietoja antaa johdon sihteeristön osastopäällikkö Elisa Newby, p. 09 183 2700 tai elisa.newby@bof.fi.

 
Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.


Hakuaika alkaa: 31.07.2020 08:00Hakuaika päättyy: 20.08.2020 23:59