Ryhmäpäällikkö sidosryhmäviestintään

Viestintäyksikkö tukee Suomen Pankin toimintaa talouden ja rahoitusmarkkinoiden vakauden rakentajana. Yksikkö suunnittelee ja ohjaa Suomen Pankin ulkoista ja sisäistä viestintää. Yksikön vastuulla ovat käytännön tiedotus sekä pankin intranet- ja internetpalvelut, sosiaalisen median kanavat sekä julkaisut. Suomen Pankin rahamuseo on osa viestintäyksikköä.

Viestintäyksikössä toimiva sidosryhmäviestinnän tiimi vastaa pankin yleisö- ja mediapalveluista sekä sidosryhmätilaisuuksien ja tapahtumien järjestelyistä. Sidosryhmäviestintä tuottaa mediatilannekuvaa ja viestinnän asiantuntijapalveluita johdon päätöksenteon tueksi.  

Suomen Pankki hakee ryhmäpäällikköä sidosryhmäviestintään tehtävän hoitajan virkavapaan ajaksi 19.7.2020–18.4.2021.

Ryhmän päällikkönä vastaat Pankin yleisöpalveluiden toimivuudesta ja sidosryhmätilaisuuksien ja tapahtumien järjestelyistä sekä näihin liittyvien prosessien kehittämisestä. Tuet johtoa ja asiantuntijoita eri viestintätilanteissa ja kehität mediaseurantaa. Osallistut eurojärjestelmän viestintäkomitean ja sen alatyöryhmien työhön. Toimit neljän henkilön ryhmäesimiehenä ja raportoit viestintäpäällikölle.

Tehtävässä menestyäksesi sinulla on:

•         vahvaa osaamista ja kokemusta vastuualueesta sekä tiiminvetäjäkokemusta

•         näkemystä Suomen Pankin asiakaspalveluun ja tapahtumajärjestelyihin liittyvien prosessien kehittämisestä

•         soveltuvaa korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkintoa

•         hyvät taidot käyttää tietojärjestelmiä

•         erinomainen suomen kielen taito. Hyvä ruotsin ja englannin kielen taito.

Arvostamme hyvää paineensietokykyä, aktiivista työotetta ja palvelualttiutta. Toivomme idearikasta lähestymistapaa ja kiinnostusta viestinnän eri osa-alueisiin. Talousaiheiden ja keskuspankin toiminnan tuntemus katsotaan eduksi.

Tarjoamme haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä kokeneessa tiimissä, kannustavan ilmapiirin sekä erinomaiset mahdollisuudet soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Liitä mukaan hakemukseesi CV ja hakemuskirje.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäpäällikkö Jenni Hellström, p. 09 183 2632 tai jenni.hellstrom@bof.fi.


Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.

Hakuaika alkaa: 14.05.2020 08:00Hakuaika päättyy: 28.05.2020 23:59